Home

Achtergrond

Artemis nog steeds vast op Frans strand

Een Franse berger gaat binnenkort opnieuw proberen het Nederlandse vrachtschip Artemis vlot te trekken.

Dat meldde een zegsman van rederij Amasus Shipping vandaag. Een datum weet hij nog niet. Het schip strandde op maandag 10 maart op de Franse kust en ligt nog steeds vast op het strand. Vorige week mislukten drie pogingen de kustvaarder vlot te trekken.

De Artemis is een 90 meter lange kustvaarder. Maandag 10 maart probeerde het lege schip de haven van het Franse Les Sables-d'Olonne in het departement Vendée binnen te varen, maar raakte uit koers en liep vast op het strand. De laatste poging het schip vlot te trekken mislukte donderdag, toen de kabel tussen beide schepen brak.

De zeven bemanningsleden zitten volgens Amasus nog op het schip. De rederij zegt verzekert te zijn tegen de schade die het bedrijf lijdt. Hoe groot de schade is, wil de rederij niet zeggen. De Artemis is niet beschadigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.