Home

Achtergrond 227 x bekeken

Appelen redelijk geprijsd

De appelprijzen blijven op een redelijk niveau evolueren.

De afgelopen weken lagen de middenprijzen in België tussen de 46 en 48 cent, wat in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode 2 cent meer is.

Op de exportmarkten is de stemming iets rustiger geworden. De markt naar Polen heeft met het stijgen van de middenprijzen duidelijk aan belang ingeboet. Zolang de noteringen tussen de 40 en 45 cent lagen was er veel interesse voor appelen aangevoerd in pallets. Op het moment wordt zowel bij de telers als bij de kopers vastgesteld dat er meer gesorteerd wordt. Het aanbod aan de klok ligt daardoor wat lager.

De vraag uit Rusland blijft daarentegen nog vrij levendig. Er is vooral belangstelling voor de dikke maten. Op termijn worden voor de appelen vrij stabiele prijzen verwacht met vermoedelijk een verdere stijging van de prijzen vanaf half mei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.