Home

Achtergrond 2 reacties

Antwerpen weigert palmoliecentrale

De provincie Antwerpen weigert een bouwvergunnning voor een elektriciteitscentrale op palmolie.

De palmolie is niet milieuvriendelijk genoeg, stelde provinciebestuurder Jos Geuens (Milieu) vandaag. Het bedrijf BioX Energy Belgium wilde in de haven van Antwerpen elektriciteit opwekken door tropische palmolie te verbranden, een alternatief voor fossiele brandstoffen als olie en kolen.

De palmolie had moeten komen uit Maleisië en Indonesië. De nieuwe palmplantages zorgen echter voor grootschalige kap van bossen en verdringen landbouwgrond. Daardoor is er minder voedsel voor de lokale bewoners, aldus het Antwerpse provinciebestuur.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Paul De Proft

    De gedachten van veel groene politiekers is super bekrompen. Ze zijn tegen de meeste technologische vooruitgang : waarom stoppen die dan niet met ademen omdat uitademen CO² uitstoot en zuurstof verbruikt ? Zij zijn gewoon de opwekkers van onverdraagzaamheid in de maatschappij : jaloers en immoreel.

  • no-profile-image

    van den berghe

    Het is tijd dat iemand heeft ingezien dat dit soort verbranden van palmolie ,welke na bewerking voor de voeding geschikt is , wordt geweigerd wegens milieu redenen maar ook voor de hoge kostprijs.Rendabel is dit NOOIT . De voedingsolieen zijn nu al duur genoeg door dit soort grappenmakers.Er is genoeg ander materiaal om te verbranden i p v deze kostbare olien. Jullie beseffen blijkbaar NIET wat jullie aanrichten op de grondstoffenmarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.