Home

Achtergrond 168 x bekeken

Andere regeling kentekenplaten

In de loop van het jaar is het niet meer nodig om een duplicaat van een kentekenplaat aan te schaffen als de eigenaar van een auto zijn kentekenpapieren kwijt is. Andersom geldt dat ook. Dat heeft een woordvoerder van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zaterdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Bij verlies van een kentekenbewijs of kentekenplaat moesten altijd beide vernieuwd worden en kregen dan een zogenaamde duplicaatcode. Dat kostte de voertuigeigenaren extra geld. Bovendien gaf het een hoop administratieve rompslomp en daar wilde de RDW van af.

De koppeling is ooit ingevoerd in de strijd tegen het misbruik van van gestolen of verloren kentekenplaten en -bewijzen. De woordvoerder denkt dat de nieuwe regeling in de tweede helft van het jaar kan worden ingevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.