Home

Achtergrond 294 x bekeken 5 reacties

Adopteer een kip voor Pasen

Met Pasen in het vooruitzicht vullen winkelschappen zich met gekleurde eieren, vrolijke hazen en knalgele kippenknuffels.

Toch lijkt het erop dat mensen niet alleen plastic vrolijkheid in huis willen halen, maar ook verlangen naar duurzaamheid. Rond Pasen stijgt het aantal adopties van kippen. Dat meldt de Utrechtse stichting Biologica, ooit de bedenker van het project Adopteer een Kip.

Sinds 2003 is het mogelijk een kip te adopteren. Op dit moment zijn er bijna 24.000 actieve adoptanten. Volgens Biologica zijn biologische eieren dankzij deze actie het populairste biologische product. Het biologische ei heeft een marktaandeel van iets meer dan 5 procent.

Het gemiddeld marktaandeel van alle biologisch producten is bijna 2 procent. Het totale aantal biologische kippen in ons land nam sinds de mogelijkheid tot adoptie toe van 350.000 tot 600.000.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend

  Kippensoep vooraf en daarna gebakken aardappelen met paashaas

 • no-profile-image

  J. van der Hoek

  Kan een geadopteerde kip ook opgegeten worden? Die waterige kippetjes uit de supermarkten zijn smakeloos en zitten vol met groei- en geneesmiddelen. Ik heb wel trek in een stevige jonge haan, zoals ik die vroeger bij m'n opa op de boerderij at.

 • no-profile-image

  Frank

  Adopteer een kip? Eet een kip!

 • no-profile-image

  Grappenmaker

  ps.

  Ze moeten de taal wel leren, anders moeten ze weer terug

 • no-profile-image

  Grappenmaker

  Adopteer dan wel een kip uit Afrika, die kippen hebben het heel slecht, en hebben vaak geen ouders meer. Zal de criminaliteit onder de kippen wel stijgen...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.