Home

Achtergrond 540 x bekeken

Aanvragen kwekersrecht sneller verwerkt

Volgens Naktuinbouw zijn aanvragen voor kwekersrecht voortaan sneller te verwerken.

Naktuinbouw heeft namelijk nieuwe toetskassen in gebruik genomen, waarin jaarrond veel toetsen tegelijkertijd kunnen worden verricht.

Het toetscomplex bestaat uit kleine compartimenten. Het is mogelijk om een gedeelte van het complex te koelen, en het klimaat voor het complete complex per compartiment apart te beheersen. Naktuinbouw denkt het groeiende aantal aanvragen voor kwekersrecht op deze manier beter aan te kunnen.

De nieuwe toetskassen vormen een onderdeel van het kassenverbouwingsplan van Naktuinbouw. Daarmee bereidt de organisatie zich voor op de komst van het plantmateriaal dat onderzocht wordt voor het registratie- en kwekersrechtonderzoek voor siergewassen. Dit onderzoek verhuist per 1 januari 2009 van Wageningen naar Roelofarendsveen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.