Home

Achtergrond 160 x bekeken

Aantal schuldsaneringen stabiliseert

Het aantal wettelijke schuldsaneringen is vorig jaar stabiel gebleven.

In totaal werden door de rechter 14.900 personen onder financiële curatele gesteld, evenveel als in 2006. Daarmee is een einde gekomen aan de jaarlijkse toename van het aantal wettelijke schuldsaneringen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Bij personen met een eenmanszaak daalde het aantal wettelijkse schuldsaneringen met 10 procent. Bij deze groep was al in 2006 sprake van stabilisatie. Bij personen zonder zaak was vorig jaar nog sprake van een minieme stijging met 1 procent.

Uit de gegevens van het CBS blijkt verder dat de mensen van wie de schuld wordt gesaneerd, steeds ouder zijn. Van de personen die toetraden tot het wettelijk schuldsaneringstraject in 2007 was 40 procent 45 jaar of ouder. In 2003 was dit nog 27 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.