Home

Achtergrond 182 x bekeken

Aantal fusies en overnames in Nederland stagneert

De Nederlandse fusie- en overnamemarkt is fors aan het afkoelen.

Ten opzichte van 2006 steeg het aantal gesloten deals vorig jaar met 7 procent tot 781. Een jaar eerder was de groei nog ongeveer een kwart. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde definitieve cijfers van Overfusies.nl, een juridische website van uitgever KSU.

Tussen 2003 en 2004 bedroeg de groei 102 procent. In de tussenliggende jaren daalde de groei jaarlijks gemiddeld met 24 procentpunt. "Als deze trend doorzet, zal er in 2008 sprake zijn van een daling'', aldus de website.

Ondanks de afkoeling was 2007 volgens Overfusies.nl overigens in alle opzichten een recordjaar. De 781 deals hadden een totale waarde van 239 miljard euro, bijna een verdubbeling ten opzichte vna 2006. Zes van de tien grootste deals in Nederland werden in 2007 ondertekend. De overname van ABN Amro was de grootste Nederlandse overname ooit met een waarde van 71 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.