Home

Achtergrond

Aanslag op Duitsers in Afghanistan

Bij een aanslag op een patrouille van het Duitse leger in het noorden van Afghanistan zijn vandaag drie militairen gewond geraakt van wie twee zeer ernstig.

Dat meldde het Duitse leger. De aanslag had plaats in de buurt van de stad Kunduz. Duitsland heeft ongeveer 3000 militairen in het relatief rustige noorden van Afghanistan. De Amerikanen dringen er bij Berlijn al langer op aan om ook troepen naar het zeer onrustige zuiden te sturen, maar de Duitse regering weigert aan dat verzoek te voldoen. Tot dusver zijn 21 Duitse militairen omgekomen in Afghanistan.

Bij vuurgevechten in de zuidelijke provincie Helmand is een Deense militair omgekomen en een andere gewond geraakt. Deense troepen voerden woensdagavond patrouilles uit, toen zij onder vuur kwamen te liggen van Taliban-strijders. Dat heeft een woordvoerder van de NAVO-missie ISAF donderdag laten weten.

Denemarken heeft ruim 500 militairen gelegerd in Helmand. De totale ISAF-missie bestaat uit 47.000 militairen, afkomstig uit 39 landen. Zeker dertig militairen zijn dit jaar omgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.