Home

Achtergrond 1 reactie

Aalten ziet af van megastal

Het college van burgemeester en wethouders van Aalten heeft een streep gehaald door de plannen voor een stal voor 1200 koeien in Lintelo.

Dat meldt De Gelderlander. Het is vrijwel zeker dat het plan van melkveehouder Henk Ormel voor de bouw van de stal niet doorgaat, zo zei wethouder Johan Teeuwsen gisteren op een discussieavond over megastallen. De bijeenkomst in Aalten, georganiseerd door de Gelderlander, trok enkele honderden belangstellenden.

Het melkveebedrijf dat Ormel voor ogen heeft zou veel te groot zijn voor Aalten, aldus de wethouder. Ormel heeft een aanvraag bij de gemeente ingediend voor een bouwkavel van zes hectare. Volgens Teeuwsen wil het college niet verder gaan dan tweeëneenhalve hectare.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Penny

    Waar NL groot in is is het gegeven dat men het maaiveld niet alleen in hoogte wil beperken maar ook in oppervlak.
    Heeft Aalten die beperking ook mbt nieuwe woonwijken?
    Oh la la wat zijn we blij...

Of registreer je om te kunnen reageren.