Home

Achtergrond

ASG onderzoekt gevolgen Europese welzijnsregels

De Animal Sciences Group (ASG) doet in opdracht van de Europese Unie en het Productschap Pluimvee en Eieren onderzoek naar de consequenties van de welzijnsmaatregelen die de Europese Unie door wil voeren voor de economie en de arbeid op het bedrijf.

Dergelijk onderzoek wordt in opdracht van de EU ook in andere Europese landen uitgevoerd. De Animal Sciences Group maakt berekeningen over de effecten van welzijnsmaatregelen op de saldo-ontwikkeling, de arbeidsopbrengst en de kostprijs.

Ook gaat ASG een telefonische enquête uitvoeren onder een aantal pluimveehouders. In de enquête wordt ondermeer gevraagd of de voorgestelde maatregelen werkbaar en praktisch zijn.

De uitkomsten van het Nederlandse onderzoek worden vergeleken met de uitkomsten van onderzoek dat wordt gedaan in ondermeer Zweden en Italië.

Of registreer je om te kunnen reageren.