Home

Achtergrond

ANWB komt in actie tegen verkeersplannen Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft er een nieuwe tegenstander bij als het gaat om haar plannen om het meest vervuilende verkeer in de stad aan banden te leggen.

Niemand minder dan de ANWB heeft officieel bezwaar gemaakt tegen het vorige maand gepresenteerde plan Voorrang voor een Gezonde Stad, dat de luchtkwaliteit moet verbeteren. Dat maakte de bond vandaag bekend.

De ANWB is het onder meer oneens met het voornemen om personenauto's op lpg en benzine van een bouwjaar voor 1992 uit een deel van de stad te weren. Volgens de bond zijn sommige oude voertuigen veel milieuvriendelijker dan nieuwe exemplaren. De gemeente zou dan ook per auto moeten bekijken of die de stad nog in mag.

Verder wil de organisatie dat de hoofdstad eerst zorgt voor voldoende alternatieven voor de auto voordat zij maatregelen neemt om verkeer te weren. "Uit onderzoek blijkt dat ANWB-leden veel waarde hechten aan een goede luchtkwaliteit, maar niet vergaand in hun mobiliteit aangetast wensen te worden'', aldus de bond.

Eerder togen al enkele Tweede Kamerleden van de VVD naar de hoofdstad om te protesteren tegen de plannen. Ook minister Camiel Eurlings van Verkeer en de Historische Automobiel Vereniging leverden er fikse kritiek op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.