Home

Achtergrond

AH: Junami slaat het best aan bij klanten

Van de nieuwe appelrassen in Nederland scoort Junami het best. Dat laat Albert Heijn weten.

Junami heeft zich bewezen, Rubens en Kanzi nog niet, stelt de supermarktketen op vragen van deze krant. De supermarktketen Plus noemt Kanzi en Junami beide succesnummers.

Albert Heijn (AH) verkoopt zowel Junami, Rubens als Kanzi-appels. Het afzetseizoen voor deze rassen is vrijwel afgerond. Albert Heijn heeft hieruit al de conclusies getrokken dat Junami er boven uitsteekt. "Junami wordt het best gewaardeerd door de klanten. De Kanzi en Rubens moeten zich nog bewijzen."

Dat blijkt ook in de verkopen in de winkel. Zonder concrete volumecijfers te noemen, stelt AH dat Junami het meest verkocht werd. De aankoop van deze appels leidt tot het hoogste percentage herhalingsaankoop in de winkels, stelt de marktleider.

Of registreer je om te kunnen reageren.