Home

Achtergrond 238 x bekeken

'A1-eisen soms moeilijk haalbaar'

Volgens tulpentelers van FloraHolland is het bij sommige cultivars moeilijk om aan de A1-eisen van de productspecificatie tulp te voldoen.

Dat bleek tijdens de tulpenbijeenkomst van FloraHolland, eind februari in Zwaagdijk.

De A1-eisen zijn voor cultivars met een korte pootlengte moeilijk haalbaar, en daarom praten tulpentelers van de FloraHolland productcommissie tulp vandaag met exporteurs om tot een oplossing te komen. Over het algemeen ondersteunen de telers het in de productspecificatie tulp vastgelegde beleid overigens wel.

Op alle vestigingen van FloraHolland wordt intensief gecontroleerd op de lengte-uniformiteit van tulpen zoals die is vastgelegd in de productspecificatie. Doel van de controles is het vergroten van de betrouwbaarheid van de partij-informatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.