Home

Achtergrond 256 x bekeken

230.000 bomen de grond in met Boomfeestdag

Tijdens de traditionele Boomfeestdag, woensdag 19 maart, worden zo'n 230.000 bomen geplant.

De landelijke viering vindt plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er op lokaal niveau door het hele land initiatieven. De bomen die tijdens de feestdag geplant worden, zijn met name bosplantsoen en solitaire bomen. Meest geplant worden eiken, populieren en beuken. In heel Nederland doen 115.000 kinderen mee. "Bomen zijn hot", verklaart directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag het grote aantal deelnemers.

Het thema van dit jaar, 'Kind zoekt boom', is volgens Derksen vooral ingegeven door het idee dat bomen en kinderen de toekomst hebben, en kinderen dus later moeten zorgen voor de bomen die nu worden geplant.

Dit jaar vindt voor het eerst het nationale bomensongfestival plaats, een nieuw initiatief dat volgens Derksen enorm aanslaat. "Er hebben de laatste weken 25.000 kinderen gestemd. Volgende week wordt uit vier finalisten de winnaar gekozen."

De Stichting Nationale Boomfeestdag zou graag op grotere schaal samenwerken met de boomkwekerijsector, bijvoorbeeld via de NBvB. Directeur Derksen: "Er gaat enorm veel geld om tijdens de boomfeestdag: reken maar uit, 230.000 bomen. We zouden best wat meer ondersteuning vanuit de sector kunnen gebruiken."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.