Home

Achtergrond 238 x bekeken

Zuivelproducenten Zuid-Afrika verdacht van prijsafspraken

De acht grootste zuivelproducenten van Zuid-Afrika worden verdacht van prijsafspraken.

De bedrijven zouden gevoelige bedrijfsinformatie hebben gedeeld en prijzen op elkaar hebben afgestemd. Dat meldt persbureau Agra Europe.

Twee van de acht, Clover Industries en Parmalat, worden beschuldigd van het misbruiken van hun dominante positie in de markt. Ze zouden melkveehouders zo goed als gedwongen hebben maximaal te leveren. Wat ze meer leverden dan aanvankelijk afgesproken kregen ze niet de kans dit aan derden te verkopen.

Volgens een aantal media spaart justitie Clover Industries omdat ze meewerkte aan het 22 maanden durende onderzoek. De andere betrokken partijen zijn Nestlé, Ladismith Cheese, Lancewood, Woodlands en Milkwood.

Of registreer je om te kunnen reageren.