Home

Achtergrond

'Zuidoost-Nederland in 2015 beste agrofoodregio Europa'

Zuidoost-Nederland wil in 2015 toonaangevend zijn op het gebied van agro en food.

Deze ambitie moet vorm krijgen doordat de bedrijven uit de agrofoodsector, kennisinstellingen en de overheid nieuwe verbindingen aangaan met aanpalende sectoren zoals logistiek, gezondheid en beleving.

De gedeputeerden Vrehen van de provincie Limburg en Rüpp van de provincie Noord-Brabant hebben vorige week tijdens het AFC Open de eerste stappen daarvoor gezet. "De verbinding met Brabant moet ertoe leiden dat we de beste agrofoodregio in Europa worden", aldus Herman Vrehen van de provincie Limburg.

Het AFC Open werd georganiseerd door de Agrofood Community om kort terug te blikken maar vooral ook vooruit te kijken naar de kansen voor de agrofoodsector in Limburg en Noord-Brabant. Rode draad door het programma was 'open innovatie'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.