Home

Achtergrond

Zuid-Korea geeft tegenstand transgene maïs op

Voor het eerst het Zuid-Korea een partij transgene maïs aangekocht. Het Oost-Aziatische land geeft de weerstand op nu de inflatie de pan uit rijst.

In totaal kochten de Koreanen een partij van 50.000 ton maïs uit de Verenigde Staten. Per ton zou het gewas volgens persbureau Reuters 33 euro goedkoper zijn dan de klassieke variant. Door de stijgende vraag naar landbouwproducten in landen als China en India vestigden belangrijke gewassen als soja en tarwe records op de termijnmarkten.

Nu Zuid-Korea genetisch gemodificeerde gewassen als alternatief accepteert blijft alleen Japan een belangrijke Aziatische tegenstander, die net als verschillende Europese landen de wetenschappelijke basis onvoldoende uitgewerkt vindt.

Of registreer je om te kunnen reageren.