Home

Achtergrond 6 reacties

Zuid-Holland wil Zuiderdieppolders toch opgeven

De Zuiderdieppolders op Flakkee moeten toch worden opgegeven aan het water.

Dit antwoorden Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op vragen van onder meer de gemeente Dirksland.

GS melden dat het voornemen om de Zuiderdieppolders terug te geven aan de natuur niet wordt heroverwogen. In de gemeenteraden van Goedereede en Dirksland zijn in december 2007 moties ingediend en aangenomen om er bij het Rijk en de provincie op aan te dringen niet tot ontpoldering over te gaan.

De Zuiderdieppolders maken volgens GS deel uit van het project Deltanatuur dat prioriteit heeft in het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied 2007-2013. Deltanatuur moet 3.000 hectare nieuwe natte natuur opleveren, waarvan 395 hectare in de Zuiderdieppolders. GS wijzen erop dat het project Zuiderdieppolders eerder in nauw overleg met het rijk en de gemeenten Dirksland en Goedereede is voorbereid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maarten

  Ik zwaai jullie met alle plezier uit....

 • no-profile-image

  J.Noordam

  Waarom moet het zgn."teruggeven aan de natuur'a;tijd ten koste gaan van goede en vruchtbare boerengrond. Het is een misplaatst idee dat op akkers en weidegronden geen natuur voorkomt.Waar moeten de weidevogels en akkerbewoners dan heen?Het is toegeven aan de druk van de milieufreaks die het liefst helemaal geen boerenbedrijf in Nederland zien.Als er iets aan de natuur moet worden teruggeven ,neen dan de foeilelijke nieuwbouwwijken,die ten koste van nog meer boerenland zijn gebouwd,en waar er last is van verzakkingen,vochtproblemen en verkeersoverlast.Kortom,een ramp,maarja daar is door de projectontwikkelaars veel aan verdiend,en die staan startklaar om aan de rand van die zgn.natuurgebieden weer te gaan bouwen. De mensen vinden het juist fijn,om te mogen fietsen en wandelen temidden van landerijen,weilanden en akkers.Net als het plan om 600 ha. te bestemmen al recreratiegebied,en waar ook de boeren weg moeten,tussen Rhoon en Barendrecht. Wat al die ideeen betreft lijkt het wel of diegenen die beslissen over derghelijke zaken hun verstand hebben verloren.#En het ergste is dat mert al dat zgn.milieuvriendelijke gedrag zij ontstellend veel dierenleed veroorzaken,omdat er straks nog meer vlees ingevoerd wordt ,en dat komt uitsluitend uit landen waar het woord diervriendelijk -produceren niet eens bestaat.Al die gronden verdwijnen ,terwijl er straks te weinig graan is om ons te voeden.Het getuigt van moed om toe te geven,dat op basis van voortschreidend inzicht besloten zou worden om af te zien van het verder afnemen van boerengrond.Ben benieuwd wie van de bestuurders dit gaat durven.

 • no-profile-image

  Vinkeveen

  Er komt een tijd dat dit soort plannen als associaal worden gezien!

  In 20 jaar tijd moet de voedselproductie verdubbelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dus landbouwgronden omzetten naar "natuur"is idioot. Gelukkig kunnen ze in Nederland nog net niet het goede landbouwklimaat (met onze seizoenen) afnemen. Bestuurders wordt wakker!!

  Bescherm liever de echte reeds bestaande natuur!

 • no-profile-image

  gert

  de FAO waarschuwt dat er over 10 weken een serieus tekort aan tarwe is in de wereld,maar nederland gaat door met het onder water zetten van polders ,dus geen realiteitsbesef

 • no-profile-image

  gert

  waanzinnige plannen !!!

 • no-profile-image

  Jan X

  Hoera, eindelijk bestuurders die gewoon besturen en impopulaire maatregelen durven te nemen! Dit land is veel te verziekt om nog zoveel landbouwgrond (verkapt industrieterrein) in stand te kunnen houden. Lucht en ruimte voor natuur en bewoners van dit land is heel wat meer waard dan wat aardappelen en bietenland. Andere oplossing is zo'n 10 miljoen Nederlanders te laten emigreren (ik wil wel mee!) om hier weer een beetje ruimte te krijgen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.