Home

Achtergrond

Zoeterwoudse boer maakt Goudse Tulpenkaas

Wat gebeurt er als je de twee beroemdste exportproducten van Nederland met elkaar combineert? Het antwoord is te vinden op een boerderij in Zoeterwoude, onder de rook van Leiden, waar sinds kort de Goudse Tulpenkaas wordt verkocht.

De kaas van een kilo heeft de vorm van een tulp en is verkrijgbaar in de kleuren rood en geel. ”We hebben een paar jaar geleden al de hartenkaas bedacht, die wordt nu op verschillende plaatsen in Nederland verkocht”, vertelt boerin Karin van kaasboerderij Van Veen.

De allereerste Goudse Tulp die Karin verkocht, bevindt zich inmiddels aan de andere kant van de wereld. ”Een Amerikaanse toerist die bij ons op de boerderij verbleef was op zoek naar een origineel cadeautje voor zijn moeder, hij heeft een rode en een gele Goudse Tulp meegenomen”, aldus de kaasmaakster.

Het bijzondere kaasje dat op een ambachtelijke manier wordt gemaakt, is voorlopig alleen op de boerderij in Zoeterwoude te koop. Later dit jaar mogelijk ook op andere plaatsen in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.