Home

Achtergrond 1 reactie

Zoeken naar boeren in Haags Filmhuis

Wie geen genoeg kan krijgen van het boerenleven op de tv, kan van 6 tot en met 12 maart terecht in het Haagse Filmhuis.

Onder de titel Film zoekt Boer worden documentaires en films getoond over het platteland, het agrarisch bestaan en de wisselwerking tussen mens en dier. Dat maakte het Filmhuis vandaag bekend. Producties als De Poolse Bruid van Karim Traïda, en Het is een schone dag geweest van Jos de Putter passeren de revue.

"Het idee voor de cyclus ontstond als lunchtafelgrap, naar aanleiding van de hype rond Boer zoekt Vrouw'', liet een woordvoerder weten. "Maar wat als grap ontstond, werd al snel realiteit, want er zijn talloze goede films die een waarachtig beeld geven van de omstandigheden op het platteland, al dan niet verpakt in een smeuïg verhaal.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Margje Vlasveld

    Yes, de Haagse Boeren Filmdagen komen eraan!
    Waar zo'n hype al niet goed voor is. Ik heb dit jaar de serie helemaal gemist, tenminste voor zo ver dat kon.... Ik hou heel erg van films over het boerenleven en over de oorsprong van ons voedsel. Ik spaar die films sinds kort en leen ze uit aan ieder die interesse heeft. Ik heb al een heel setje met prachtige informatieve en ook schokkende films. bijvoorbeeld over mensen die bananen of koffiebonen plukken voor bijna niets en dan het geluk hebben om in een coöperatie terecht te komen van fair food. Of over straatarme kinderen in
    Afrika, die niet naar school gaan maar zich doodwerken voor een aalmoes zodat rijke mensen hun steeds dikker wordende kindertjes met zoveel mogelijk chocolade kunnen volproppen voor zo min mogelijk geld. Of over de rol van de farmaceutische industrie in de landbouw, die met gepatenteerde genen eigenschappen van levende organismen stelen en te gelde maken. Die met gen-tech zaden de natuurlijke soorten vervuilen. Er is nog véél meer gemaakt, ik ben benieuwd wat het Haagse filmhuis gaat vertonen! Ik hoop naast mooie romantische films over het boerenleven ook een paar snoeiharde realistische documenten. Ook de prachtige film over het bodemleven: Life in soil, zou ik wel eens op een groot doek willen zien!

Of registreer je om te kunnen reageren.