Home

Achtergrond

Zieke papegaaien gestolen uit opvangcentrum

Uit het Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien (NOP) in Veldhoven zijn in de nacht van woensdag op donderdag negen zieke papegaaien gestolen.

Verzorgers ontdekten donderdagochtend dat de dieren waren verdwenen, aldus directeur Tonnie van Meegen.
De papegaaien zijn allemaal ,,stumpers'', zegt Van Meegen . "De een mist een vleugel, een ander is kaal. Ik begrijp niet wat iemand met die dieren zou willen. Binnen een week gaan ze dood als ze geen verzorging krijgen.''

De directeur heeft wel een vermoeden wie de papegaaien heeft gestolen.,,Afgelopen week stonden drie mannen heel lang voor hun kooi. Ze vroegen ook of ze de dieren konden kopen. We vertrouwden het al niet en hebben toen hun kentekennummer opgeschreven.'' Het NOP heeft aangifte gedaan bij de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.