Home

Achtergrond

Wolven in drie staten VS niet langer beschermd

De Amerikaanse regering maakt een eind aan het jachtverbod op wolven in de staten Montana, Wyoming en Idaho.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meent dat het de populatie grijze wolven in het noordelijke deel van de Rocky Mountains zo goed gaat, dat de dieren niet langer bescherming nodig hebben, aldus The New York Times vandaag.

Midden jaren negentig introduceerde de Amerikaanse overheid een populatie van 66 wolven in het Yellowstone National Park en het midden van Idaho. Het aantal dieren is inmiddels toegenomen tot bijna 1300.

De overheid streeft naar populaties van honderdvijftig wolven in elk van de drie staten Montana, Wyoming en Idaho. Biologen menen dat er verdeeld over de drie staten 2000 tot 3000 dieren nodig zijn om een genetisch gezonde populatie in stand te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.