Home

Achtergrond 161 x bekeken

Woede alom over aanval op ambassades Belgrado

Wereldwijd is afkeurend gereageerd op de aanval op de Amerikaanse ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado.

Washington was woest. Het ministerie van Buitenlandse Zaken diende gisteren een formele klacht in bij de Servische autoriteiten.
De derde man van het departement Nicholas Burns noemde de zaak onacceptabel. De veiligheidsmaatregelen die de Servische autoriteiten hadden getroffen noemde hij volstrekt inadequaat, aldus een woordvoerder van het departement.

"De boodschap was duidelijk: de situatie is niet te tolereren, ze hadden meteen in moeten grijpen door voldoende veiligheidstroepen te sturen zodat onze ambassade en ons personeel niet aangevallen hadden kunnen worden'', aldus de zegsman.

De VN-Veiligheidsraad heeft de aanval op de diplomatieke post ook veroordeeld net als de Servische minister van Buitenlandse Zaken Vuk Jeremic. "Ze hebben het beeld van Servië in het buitenland beschadigd, ze vertegenwoordigen niet het collectieve gevoel van de Servische bevolking'', aldus de minister.

Belgrado kreeg eveneens een veeg uit de pan van EU-buitenlandchef Javier Solana. Ook hij noemde de aanvallen "totaal onacceptabel''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.