Home

Achtergrond 237 x bekeken

Wisselende kwaliteit op tulpenkeuring

De keurders klaagden tijdens de derde ronde van de tulpenkeuring Breezand over de wisselende kwaliteit, maar ook over de jury die niet op één lijn zat in vergelijking met voorgaande weken. Dit kwam vooral naar voren bij het blad van de rood-gele parkiettulp Bright Parrot die een 4 kreeg vanwege 1 hangend blad, terwijl de rest een prima parkieten blad had.

In de juniorengroep was het opnieuw één van de jonge Van Lieroppen die de eerste plaats veroverde. Lisa van Lierop bleef haar concurrenten ver voor, 12 strafpunten. Annika Ruyter, ook geen onbekende bij de keuringen wist Gé van der Meer, 15,5 strafpunten met een half puntje voor te blijven.

Bij de senioren was de spanning om te snijden. Ruud de Waard werd derde met 13,5 strafpunten gevolgd door tweemaal een tweede plaats, Rene Hoep en Theo Weijers ieder 12,5 strafpunten. Frank Berbee sloot het erepodium af met 12 strafpunten.

In de Van Lierop Advies Groep Ereklasse tenslotte zegevierde Marco Dorsman en Jeffrey van Woesik met 11 strafpunten op de hielen gevolgd door William van Haaster 12 strafpunten en Harm-Peter Duineveld 12,5 strafpunten.

Volgend weekeinde volgt de vierde keuring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.