Home

Achtergrond 224 x bekeken

Wintercrisis in China houdt aan

Nog steeds zijn miljoenen Chinezen door het barre winterweer vandaag gestrand op wegen, luchthavens en stations.

De weersverwachtingen geven hen vandaag geen verlichting. Het persbureau Xinhua meldde dat behalve de extreme kou ook stroomstoringen, brandstoftekorten en voedselschaarste een steeds dramatischer rol spelen in grote delen van Centraal-China.

Zo zit bijvoobeeld Chenzhou, een stad van vier miljoen mensen, al een week zonder stroom en water. De mensen lijden kou en honger.

Een miljoen agenten, bijna een half miljoen militairen en 14.000 extra artsen en verpleegkundigen zijn naar Centraal- en Zuid-China gestuurd wegens de 'wintercrisis' aldaar. De Chinese meteorologische dienst voorspelde dat de koudegolf nog dagen zal aanhouden, met sneeuwval, ijzel en harde wind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.