Home

Achtergrond 152 x bekeken

Wintercrisis funest voor een tiende van Chinese bossen

De ernstigste koudegolf in tientallen jaren in China heeft 17,3 miljoen hectare van de nationale bossen aangetast en deels verwoest. Dat komt overeen met circa 10 procent van het totale areaal aan bos in de uitgestrekte volksrepubliek, aldus The China Daily.

In sommige zuidelijke regio's is 90 procent van het bos totaal verwoest. De autoriteiten staan nog voor een enorme klus om bossen de komende maanden vrij te maken van omgevallen en gebroken stammen en takken. Dat is nodig omdat er anders in de zomer een veel grotere kans bestaat op bosbranden.

Volgens experts hebben ook veel dieren te lijden gehad, zowel in het wild als in de veehouderij. Veel vee is verzwakt en is daarmee eerder vatbaar voor ziekten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.