Home

Achtergrond 377 x bekeken

Winst Nestlé amper last van duurdere melk

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé waarschuwde bijna een jaar geleden dat de duurdere melk de winstgroei zou gaan remmen.

Bij de publicatie van de jaarcijfers deze week, stelde het concern echter dat de winst nauwelijks heeft geleden onder de duurdere grondstoffen.

Door tijdige verhoging van de verkoopprijzen zijn de marges redelijk veilig gesteld, benadrukte de financiële topman van het concern. Voor dit jaar noemt hij de stijgende grondstoffenprijzen een uitdaging, maar tegelijkertijd handhaaft het concern zijn positieve verwachtingen.

De winst over 2007 viel in ieder geval hoger uit dan analisten hadden voorspeld. Bovendien kondigde Nestlé maatregelen aan die een gunstig effect hebben op de waarde voor aandeelhouders. Dit leverde donderdag een koerswinst op van 3,5 procent, vandaag werd de stijgende lijn voortgezet.

Het voerconcern Nutreco profiteerde van een verhoging van het koersdoel naar €47,70 door ING. Vleesconcern Tyson Foods presenteerde deze week de maatregelen (onder meer verdere verhoging van de verkoopprijzen) om de stijgende graanprijzen het hoofd te bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.