Home

Achtergrond 224 x bekeken

Willem Holleeder 'belangrijkste persoon 2007'

Willem Holleeder is gekozen tot belangrijkste persoon van 2007. Bijna 2000 scholieren van veertig scholen in Nederland bepaalden dit via de Scholierenpeiling van Stichting Krant in de Klas.

Het belangrijkste nieuwsfeit van vorig jaar vonden zij de scholierenstaking tegen de 1040-lesurennorm. De stichting stelde een lijst samen van dertig gebeurtenissen en dertig personen die het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws waren.

Na topcrimineel Holleeder (30 procent) noemden de kinderen Geert Wilders (18 procent) en Rita Verdonk (17 procent). De staking (33 procent) werd gevolgd door de ontsnapping van de gorilla Bokito in Blijdorp (21 procent) en het geweld op scholen (14 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.