Home

Achtergrond

Willem-Alexander verkoopt huis voor 3,25 miljoen

Prins Willem-Alexander heeft zijn huis aan het Noordeinde in Den Haag vorig jaar voor 3.250.000 euro verkocht. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. De transactie had op 20 december 2007 plaats.

De prins heeft in veertien jaar bijna 3 miljoen aan het pand naast Paleis Noordeinde verdiend. Hij kocht het rond de jaarwisseling van 1992/1993 voor 750.000 gulden (ongeveer 340.000 euro) van zijn grootmoeder, prinses Juliana. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is de Rijksgebouwendienst de koper. De verkoopprijs lag ruim een half miljoen euro onder de geschatte waarde, omdat het Rijk het pand kocht.

De toen nog ongehuwde prins betrok het pand tussen het paleis en een lingeriewinkel in 1995, nadat het uitvoerig en naar zijn ideeën was opgeknapt. Zijn secretariaat kwam op de benedenverdieping en zijn privévertrekken op de eerste etage. Sinds juli 2003 wonen de prins en zijn vrouw, prinses Máxima, in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Ook dat pand was eens bezit van prinses Juliana. Het huis aan het Noordeinde bleef voorlopig het kantoor van het echtpaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.