Home

Achtergrond

Wessanen voert winst sterk op

Het voedingsmiddelenbedrijf Wessanen, bekend van merken als Zonnatura (natuurvoeding) en Beckers (snacks), heeft in het vierde kwartaal de winst sterk opgevoerd.

Netto verdiende de onderneming uit Utrecht 15,7 miljoen euro tegen 9,2 miljoen euro in de laatste drie maanden van 2006.

Dit heeft Wessanen vandaag laten weten. Het bedrijf liet in de Verenigde Staten verder herstel zien. Voor dit jaar is de groeiprognose voor de activiteiten in Noord-Amerika verhoogd. De omzet neemt in 2008 met 6 tot 8 procent toe tegen een eerdere doelstelling van 5 tot 7 procent.

De omzet van het gehele bedrijf steeg in het vierde kwartaal minder hard. Wessanen behaalde 411,5 miljoen euro aan inkomsten tegen 407,8 miljoen euro een jaar eerder. Wessanen had last van de zwakke koers van de dollar, waardoor er in euro's ruim 33 miljoen minder aan omzet werd geboekt.

In Noord-Amerika, waar Wessanen het merendeel van zijn omzet boekt, groeiden de inkomsten met 8,3 procent tot 357,4 miljoen dollar. Het voedingsmiddelenbedrijf heeft lang moeite gehad met het op orde krijgen van zijn Amerikaanse tak.

Vorig jaar was het Amerikaanse onderdeel nog verlieslijdend, in het afgelopen kwartaal werd een positief bedrijfsresultaat van 11,7 miljoen dollar behaald. Daarmee droeg de tak belangrijk bij aan de stijging van het bedrijfsresultaat van het gehele bedrijf. Dat kwam uit op 22,3 miljoen euro tegen 12,3 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.