Home

Achtergrond

Werkloosheid vooral onder vrouwen gedaald

Vrouwen zijn nog wel vaker werkloos dan mannen, maar de laatste maanden is vooral onder vrouwen de werkloosheid gedaald.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

Tussen november en januari zaten gemiddeld 313.000 mensen werkloos thuis. Dat zijn er 66.000 minder dan een jaar eerder. Onder vrouwen nam het aantal werklozen met 40.000 af, bij mannen met 26.000. Vrouwen zijn wat dat betreft aan een inhaalslag bezig. De werkloosheid onder mannen neemt al sinds begin 2005 af. Bij vrouwen begon de daling ongeveer een jaar later, aldus het CBS.

Het afgelopen half jaar daalde het aantal werklozen met gemiddeld 7.000 per maand. Van de beroepsbevolking is nu 4 procent werkloos. Een jaar geleden was dat nog 5 procent. De werkloosheid is zowel bij mannen als bij vrouwen het laagst onder de 25-44 jarigen. Onder mannen in deze leeftijd is de werkloosheid nog maar 1,9 procent, onder vrouwen 4,6 procent.

Het Centrum voor Werk en Inkomen registreerde in januari een lichte stijging van het aantal niet-werkende werkzoekenden. Het steeg met 2000 tot 458.000. Dat is 6 procent van de beroepsbevolking. De cijfers verschillen met die van het CBS omdat de instellingen andere definities hanteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.