Home

Achtergrond 228 x bekeken

Werkgroep voor EU-steun bluetongueschade

De Belgische overheid gaat een werkgroep Blauwtong instellen. Die werkgroep moet bij Europa een verzoek indienen voor steun aan boeren die schade hebben als gevolg van bluetongue.

Dat hebben de Belgische landbouwminister Sabine Laruelle en de Waalse landbouwminister Benoît Lutgen bekendgemaakt.

Volgens de ministers wordt onder meer gedacht aan een rampenfonds, sociale maatregelen door de Belgische overheid, en staatssteun. De ministers benadrukken dat het essentieel dat er bovenop de al getroffen maatregelen zo snel mogelijk aanvullende maatregelen worden genomen. De werkgroep zal ook de uitvoering van de vaccinatiecampagne bij schapen en runderen volgen en de haalbaarheid van een verzekeringssysteem voor de toekomst analyseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.