Home

Achtergrond

Wereldrecord klompendans verbroken

Carnavalsvierders op klompen. Inwoners van Etten-Leur en omstreken hebben vandaag het wereldrecord klompendansen aan hun erelijst toegevoegd.

Carnavalsvierders op klompen. Inwoners van Etten-Leur en omstreken hebben vandaag het wereldrecord klompendansen aan hun erelijst toegevoegd. In totaal dansten 3.408 mensen op klompen over de Markt, genoeg voor de begeerde vermelding in het Guinness Book of Records. Foto ANP

Een groep Poolse medewerkers legt bij komkommerteler Arjan de Gier in Klazienaveen de laatste hand aan het uitzetten van komkommerplantjes voor de nieuwe teelt. De komkommers zijn volgens De Gier op oudejaarsdag gezaaid en zijn nu bij het op de mat zetten 32 dagen oud. "We hebben gekozen voor het ras Euphoria van zaadbedrijf Rijk Zwaan", stelt De Gier. "Dit ras levert niet alleen een gewenste hoge kwaliteit, maar ook voldoende uniforme vruchten. De eerste oogst wordt in de eerste week van maart verwacht." Foto Clement Mol

Akkerbouwer Johan Bolhuis laadt kisten met pootgoed niet met een heftruck, maar met de trekker op de vrachtwagen. "Ik heb weleens meegemaakt dat een chauffeur aardappelen kwam halen en op slag chagrijnig werd toen hij zag dat ik op deze manier ging laden", vertelt de boer zijn ervaringen met zijn soms ogenschijnlijk gedateerde manier van werken. "Hij was bang dat het langer zou duren en dat het niet efficiënt gebeurde, waardoor hij niet maximaal zou zijn beladen. Maar het gaat allemaal perfect. Het is maar net wat je gewend bent." Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.