Home

Achtergrond 137 x bekeken

Wel zacht weer, maar geen record

Het was zaterdag volgens het KNMI bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Desondanks sneuvelden er geen weerrecords. Dat meldde een woordvoerder.

De hoogste temperatuur werd gemeten in Woensdrecht in Noord-Brabant, waar zaterdagmiddag een temperatuur van 14,8 graden werd bereikt. Het record voor een februari-dag werd een kleine eeuw geleden gevestigd, in 1920. Op de 18e februari van dat jaar werd in Maastricht 20,1 graden Celsius gemeten.

De lente-achtige omstandigheden lijken zaterdag geen stormloop te hebben veroorzaakt van dagjesmensen naar bijvoorbeeld de stranden. Een woordvoerster van de ANWB meldde zaterdag dat er van grote drukte op de wegen geen sprake is geweest. "Maar dat zal zondag wel anders zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.