Home

Achtergrond

Weer bloedbad op Amerikaanse universiteit

Een ex-student heeft gisteren op zijn voormalige universiteit in de Amerikaanse staat Illinois een bloedbad aangericht.

In een collegezaal van de Northern Illinois University in DeKalb bij Chicago schoot hij vier studenten en een docent dood, ruim tien andere studenten raakten gewond.

De schutter pleegde daarna zelfmoord. Onder de slachtoffers zijn vier vrouwen. Meerdere gewonden zouden er ernstig aan toe zijn, meldden Amerikaanse media vanochtend.

De politie tast nog in het duister over het motief van de dader. Het was de vijfde schietpartij op een Amerikaanse onderwijsinstelling in een week. Het bloedbad komt tien maanden na de grootste moordpartij tot nu toe op een Amerikaanse universiteit, die van Virginia Tech University in Blacksburg. Een geestelijk gestoorde student schoot toen 32 personen dood.

De dader in Illinois was in het zwart gekleed en gewapend met drie vuurwapens. Ruim honderd studenten volgden een college geologie toen de man plotseling vanachter een gordijn verscheen en het vuur opende, aldus een ooggetuige. De studenten vluchtten in paniek.

"De schutter richtte zijn geweer op de studenten en daarna op de docent'', meldde een ooggetuige. De autoriteiten lieten de 25.000 studenten tellende campus afsluiten. Alle colleges zijn afgelast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.