Home

Achtergrond

Week 8: vrije kuikens opnieuw in de plus

Het beeld op de markt van vleeskuikens en kuikenvlees is gemengd.

Vrije kuikens weer duurder

Een ‘gemengde’ beweging doet voor op de markt van levende kuikens. Door een krap aanbod stegen de prijzen voor niet-contractgebonden kuikens opnieuw. Dit keer met drie cent naar een doorsneeprijs van 90 eurocent per kg. De basiscontractnotering voor week 9 blijft echter onveranderd, 77,5 eurocent per kg.

Binnenlandse markt positief

Ook op de markt voor kuikenvlees is het beeld gemengd. De vraag naar kuikenvlees trekt de markt momenteel niet. Over de afzet op de binnenlandse markt hoor je weinig klachten, die is goed. Maar daar moeten de sector het niet van hebben. Tweederde van de productie wordt over de grens afgezet, waarbij Engeland, Duitsland en Roemenië belangrijke volumes afnemen.

Export moeizamer

De uitvoer verloopt wat moeizamer. Zo is de Engelse markt nog steeds niet op niveau. Niet qua prijs, vanwege het zwakke pond en niet qua volume, vanwege de negatieve publiciteit over welzijnsaspecten in de pluimveehouderij. Met name leveranciers op deze markt vriezen daarom nog steeds veel in. De boutenhandel, waarbij Roemenië een belangrijke klant is, verloopt echter naar tevredenheid.

Wim Wisman

Of registreer je om te kunnen reageren.