Home

Achtergrond 1 reactie

Week 8: lagere binnenlandse inleg

De inleggen voor binnenlandse opzet zullen volgende week lager zijn in verband met uitval van twee productiedagen over negen weken; Koninginnedag en Hemelvaartsdag.

De vraag voor export blijft echter goed. De broedeiprijzen bewegen zich boven integratieprijs.

Wim Wisman

Eén reactie

 • no-profile-image

  Broedei

  Opnieuw loopt de geplubliseerde prijs behoorlijk achter op werkelijk betaalde prijsen aan vermeerderaars.
  Er worden prijsen gemeld tot ruim boven de E 0.20 per broedei.

  In het traject langer aanhouden van de moederdieren is alang een grens bereikt om daarmee de broedeiproduktie te verhogen.
  De Fokkers hebben vorig jaar hun produktie in de subfok nogal verminderd en hebben hier ook een grens bereikt. Met inleg van eieren voor moederdieren wordt zo langzamerhand behoorlijk naar achteren geschoven en men kan niet meer aan de vraag worden voldaan.

  Broederijen moeten nu al broedeieren inkopen, wetende dat ze de komende maanden de broedeiprijs behoorlijk zullen moeten verhogen om aan de vraag naar kuikens te kunnen voldoen.
  Voor vermeerderaars is het heel interesant te gaan ruien en hun eieren na de contractuele leeftijd van 60 weken vrij te verkopen.

  Bij de slachterijen wordt eigenlijks niets ingevroren en worden mester zoveel mogelijk naar voren geschoven om de prijs aan aankoop zijde zoveel mogelijk te kunnen drukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.