Home

Achtergrond 165 x bekeken

Week 08: eiermarkt stelt teleur

Het marktbeeld is al met al wat teleurstellend met licht dalende prijzen.

Afwachtende houding

Erg veel ontwikkelingen waren er deze week niet op de markt van eieren. Het lijkt erop dat de meeste marktpartijen de blik vooral op de komende weken richten en afwachten hoe de situatie in de aanloop naar Pasen gaat verlopen.

Rustige vraag

De meeste pakstations melden een tamelijk rustige vraag. Dat zou veroorzaakt worden door een mogelijk wat tegenvallende consumptie. Er wordt uiteraard wel het nodige afgezet, maar de volumes zijn op dit moment niet echt geweldig groot. Deze situatie heeft als gevolg dat de eierprijzen weer wat naar beneden neigen.

Matige interesse industrie

Naast de rustige volumevraag van de retail, is ook de eiproductenindustrie maar matig geïnteresseerd. Deze vraagt wel, maar de hoeveelheden zijn beperkt doordat ook de afzet van eiproduct niet echt groot van omvang is. Ververijen zijn nog wel actief, maar een marktondersteunende werking gaat daar niet vanuit.

Aanbod overtreft vraag

Het aanbod van eieren kwalificeren de meeste pakstations als ruim, maar dit moet worden gezien in het licht van de volumeafzet die bij zowel retail als industrie tegenvalt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.