Home

Achtergrond 269 x bekeken

Website biedt informatie over IBR-zaak

Op de website www.koeiengriep.nl is informatie te vinden over nieuwe ontwikkelingen in de IBR-zaak.

Advocaat Hans de Boer nam het initiatief tot deze site. Zijn doel is om betrokkenen te informeren. Hij acht het in het belang van de lopende procedure dat de achtergronden van de zaak meer inhoudelijk en breder onder de aandacht komen.

De Boer forceerde in januari dit jaar een juridische doorbraak in de IBR-zaak. Geneesmiddelenfabrikant Bayer zou volgens de advocaat alsnog aansprakelijk kunnen worden gehouden voor de schadelijke gevolgen, die ontstonden na het toedienen van de verplichte vaccinatie. Bij de inentingen was er een verschil over de manier waarop geënt moest worden in de tekst van de bijsluiter van het medicijn en de werkinstructie.

De Boer koos voor een andere weg dan het inmiddels opgeheven SIS om schade op vaccinleverancier Bayer te verhalen. Eind jaren 90 werd de Stichting IBR/BVD Schade (SIS) opgericht om de belangen te behartigen van getroffen veehouders. Zowel LTO als de Gezondheidsdienst voor Dieren nam zitting in de stichting. Het SIS richtte zich op het bewijzen dat koeien ziek waren geworden als gevolg van een verontreinigd IBR-vaccin. In maart 2004 werd het SIS na vier jaar tevergeefs procederen opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.