Home

Achtergrond 246 x bekeken

Walt Disney overtreft verwachtingen

Walt Disney heeft over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst geboekt van 1,25 miljard dollar, vergeleken met 1,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat heeft het Amerikaanse amusementsconcern dinsdag bekendgemaakt. Daarmee kwam de winst per aandeel uit op 63 dollarcent. Dat was veel beter dan verwacht: analisten rekenden gemiddeld op 52 cent. Het concern verdiende vooral flink aan zijn televisiezenders en de Disney-themaparken.

Financieel directeur Tom Staggs liet in een toelichting weten dat de onderneming nog geen last heeft van de verslechterende economische omstandigheden in de Verenigde Staten. De omzet klom in het eerste kwartaal met 9 procent tot 10,5 miljard dollar. De winst over het eerste kwartaal vorig jaar viel vooral hoger uit door eenmalige boekwinsten op bezittingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.