Home

Achtergrond 169 x bekeken

Wall Street vindt weg omhoog

De beurzen in New York vonden woensdag een half uur voor het slot de weg omhoog. Eerder hadden de beurzen moeite om een richting te kiezen.

Macro-economische cijfers en de farmaceutische sector drukten de hoofdgraadmeters, terwijl nieuws van de Amerikaanse regering en de Fed de beurzen juist steun gaven.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond een half uur voor het slot 0,2 procent hoger op 12.715 punten. De S&P 500-index steeg 0,1 procent tot 1383 punten en schermenbeurs Nasdaq stond 0,5 procent in de plus op 2357 punten.

De beurs werd enigszins gedrukt door teleurstellende Amerikaanse macrocijfers. De orderontvangst voor duurzame goederen in januari zag de sterkste daling in vijf maanden. De verkoop van nieuwe woningen in de VS in januari daalde tot het laagste niveau in bijna 13 jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.