Home

Achtergrond 18 reacties

Wakker Dier maakt lespakket

Wakker Dier presenteert deze maand een lespakket met DVD en quiz voor groep 7 en 8.

Het pakket Dier en Industrie geeft volgens de organisatie een evenwichtig beeld van de intensieve veehouderij.

De quiz staat al op internet. "Er zijn geen goede of foute antwoorden. Alleen verschillende meningen", benadrukken de makers. Bij elke vraag kunnen kinderen kiezen tussen het standpunt van dierenbeschermers, boeren, consumenten en de overheid.

De laatste vraag in de quiz is of we dieren zo mogen behandelen als in de bio-industrie. Helemaal evenwichtig zijn de antwoorden niet: alle vier de antwoorden zeggen 'nee'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ik heb de vragen niet gezien ,maar ze zullen wel lekker suggestief zijn

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Oh dear oh dear, nu vraag je naar de bekende weg.

 • no-profile-image

  jac

  ik heb zojuist de quiz gedaan en ja hoor suggestieve vragen en alleen maar antwoorden mogelijk die hun uitkomen. Niet alle antwoorden zijn precies in hun straatje maar toch het is niet mogelijk om met de gegeven antwoorden een positief oordeel te geven over de veehouderij.
  Dus JA propaganda, maar ja dit is ook het enige wat je kan verwachten van dit clubje

 • no-profile-image

  Lastig Dier

  Ronald Plassterk heeft hier een taak.

 • no-profile-image

  Leen

  Ik ga accoord met lesstof voor mijn kind als dat afkomstig zou zijn van Wilders en consorten, maar lesstof afkomstig van wakker dier is per defenitie FOUT! Ouderraden en medezeggenschapsraden, laat uw invloed niet onbenut en probeer deze "lesstof" uit uw scholen te houden!

 • no-profile-image

  jac

  lespakket is een verkeerde benaming. Het is gewoon propaganda materiaal, niet meer en niet minder. Het is ernstig dat dit soort propaganda in kinderen gestampt mag worden. Telkens als de sector eens een pakketje met info over de werkelijkheid bedenkt het door dezelfde organisaties dmv van rechtzaken uit de klas wordt geweerd.
  Of de rechterlijke macht is bevooroordeeld of de sector is niet zo goed in de randen van het toelaatbare opzoeken als deze propaganda machines.

 • no-profile-image

  Leraar

  Gaat PVV, Ben Dellaert nu ook een kort geding aanvragen inn vergelijk met de actie van Pink rondom uncle Donald Duck

 • no-profile-image

  Red Dear

  KUB, een wakker dier, EEN WAKKER DIER, een WAKKER dier of welke variant dan ook, wat is jullie mening?

 • no-profile-image

  Verontrusten over

  Dit is niet iets waar het onderwijs mee verbeterd word. Vandaag weer in het nieuws dat het niveau van Groep 8 te laag is bij het verlaten van de school. Laten we aub. niet in gaan op het nut van het wakker dier lespakket, maar op de manier hoe men nu onderwijs geeft. Alle nieuwe lesmethodes en lespakketten hebben voor een verslechtering van het lesniveau gezorgt. Er moet sowieso een lespakket komen zonder meningen maar met feiten, daar leren kinderen van. Dus gewoon weer meer rekenen en taal.
  Laat ik het helemaal niet over het nut van vakken als muziek, beeldende kunst enz. hebben op het voortgezet onderwijs. Als men dit leuk vind moet men dit maar kiezen als specialisatie en niet in het standaard lespakket.
  Men moet weer terug dat de basis van het onderwijs goed is. En niet dat jan en alleman zijn organisaties mag vertegenwoordigen in het onderwijs

 • no-profile-image

  dirk

  Dat u als redactie van agd aandacht aan schenkt met name omdat het gaat om kinderen,die zijn beinvloedbaar Jammer dat u als redactie hier zo mee om gaat

 • no-profile-image

  knorine

  een lespakket van wakker dier, was het maar een wakker dier die dit lespakket verzorgde.

 • no-profile-image

  K.I.S.S.

  Lekker mekkeren helpt niet, ook hier blijven ze weer op voorsprong tegenover de publieke opinie en laten ze de agr.
  sectoren weer de hakken zien qau marketing.

 • no-profile-image

  Leraar

  En is daar geen staatssecretaris die daar een stokje voor steekt?
  Stel Wilders brengt een lespakket gestoeld op zijn gedachten uit?
  Wat geschiedt er dan?
  Ik zal in ieder geval de school van mijn kinderen er op wijzen dat de club die er achter zit niet van al te goed allooi is....

 • no-profile-image

  Henk

  Ouders, let op wat de school uw kinderen voorschotelt aan lesmateriaal. Geregeld zie je al dat de opinie op scholen van links beïnvloed wordt. Je kunt als ouders de school er op aanspreken.
  Ik zou overwegen mijn kinderen van school te halen als hun school dit lespakket zou aanbieden. Heb niks tegen objectieve meningvorming, maar dit is lesmateriaal geschreven door mensen die liegen en stelselmatig mensen kwetsen en zelfs bedreigen.

 • no-profile-image

  wvh

  Waneer mogen extremisten lespakketten maken voor jonge scholieren.Als het zo doorgaat komen er nog lespakketten bommen maken van moslimextremisten

 • no-profile-image

  Red Dear

  Wordt er nu ook een veeltal aan moties al dan niet in e vorm aangeboden?
  Men verwondert zich over de beveiliging van Schiphol terwijl de grootste vijanden van onze democratie sluipender wijs hun vernietigend werk doen.
  Las gisteren dat de gemeente Adam lesmateriaal op scholen gaat uitdelen om de kinderen beter de mogelijke valse achtergrond van Wilders helder te maken... Jobje, Jobje, Jobje ik ondersteun CIDI met een jaarlijkse bijdrage maar ga me wel beraden.
  Denk eens heel goed na over de dierenactivisten...

 • no-profile-image

  Martin

  Hier heeft Plassterk inderdaad een taak liggen. Ik heb de quiz bekeken, maar vond de vragen en antwoorden waardeloos. Dit is zeker geen lesstof voor scholen

 • no-profile-image

  piet

  ach je ziet het ook bij extremistische organisaties als al-qaeda, hamas, oorlogsgebieden in afrika. Kinderen zijn gemakkelijk te beinvloeden. Toets op google maar eens spreekbeurt in. En wakker dier wordt van alle kanten aan je kind opgedrongen. En dat is hun manier om kinderen op jonge leeftijd te ronselen. Er moeten immers ook voor de toekomst weer nieuwe Marjanne Tiementjes en nog meer van dat soort op lieden worden op geleid. TRIEST!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.