Home

Achtergrond

Vraag en prijs trekt bij glasgroente iets aan

Handelaren in verse groente en fruit melden een iets oplevende vraag in de markt.

Bij de vruchtgroente overheerst het aanbod uit Spanje en de Canarische Eilanden. Er is bij tomaten zelfs sprake van een recordaanbod. Afhankelijk van de kwaliteit gaan de Spaanse trostomaten tussen de 85 en 95 cent per kilo. Het prijsniveau van de Canarische losse tomaten schommelt tussen de 50 cent voor de minste kwaliteit tot 70 cent voor de hoogste. Het aanbod Hollandse trostomaten is nog klein, maar trekt iets aan. Deze tomaten kosten €1,50 per kilo.

De prijs van Hollandse komkommers valt met zo’n 40 tot 50 cent voor de meest gangbare sorteringen tegen. Het Spaanse product is nog marktbepalend. De Spanjaarden profiteren nog van het groeizame weer.

Bij de bladgewassen is er wel vraag naar radijs, maar het aanbod is minimaal. De bosprijs ligt op 30 cent. Een krop polysla kost 20 cent en de zware sla ligt een dubbeltje hoger.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.