Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

Voorschotprijs Nordmilch onveranderd

Nordmilch heeft de voorschotprijs in januari in tegenstelling tot de andere grote melkverwerkers in Duitsland gehandhaafd op het niveau van december, dat wil zeggen op 38 cent per kilo bij 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat blijkt uit het melkprijsoverzicht van TopAgrar in Münster. Humana Milchunion verlaagde de voorschotprijs met 1,35 cent naar 39 cent. Ook streekgenoot Milchunion Hocheifel betaalde vorige maand 39 cent. Hochwald keerde 38 cent uit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bezorgde verkoper

    Ik betwijfel ten zeerste dat de door Nordmilch uitbetaalde melkprijs ook daadwerkelijk "erwirtschaftet" is. Mede door toedoen van Nordmilch staan de prijzen op industriele markten sinds November onder druk. Nordmilch's verkopers rennen als een kip zonder kop door de markt en verkondigen luidkeels dat de prijzen onder druk staan (en dat in een markt waar industriele kopers al aarzelend zijn en slechts voor korte termijn inkopen). Ik kan u verzekeren dat bij de huidige prijzen voor mager melk poeder, boter, wei poeder en kaas zeker geen 38 cent kan worden uitbetaald (eerder 34-35 cent) .. ik sluit niet uit dat men uit reserves tot 38 cent zal gaan aanvullen, maar zolang deze onbenullen zonder enige visie, beleid of besef van verantwoordelijkheid blijven opereren in een al zwak gestemde markt, dan ben ik bang dat melkprijzen van 38 cent en hoger voor het moment tot het verleden gaan behoren. Mijn hoop is dat Nordmilch op relatief korte termijn zal worden overgenomen door een Humana, Arla Foods of voor mijn part Fonterra, zodat er een nieuwe wind gaat waaien binnen dit bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.