Home

Achtergrond 166 x bekeken

Voedingsconcerns onder de aandacht beleggers

De voedingsmiddelenconcerns Wessanen en CSM krijgen komende week de aandacht van beleggers als de twee bedrijven hun cijfers publiceren.

De handel in Amsterdam zal naar verwachting ook worden beïnvloed door Wall Street. Daar krijgen beleggers een keur aan macro- en bedrijfscijfers voorgeschoteld die verder inzicht geven in de stand van de Amerikaanse economie.

Wessanen, bekend van Beckers (snacks) en Zonnatura (natuurvoeding), komt dinsdag met cijfers. In het derde kwartaal lagen de resulaten van het bedrijf nog boven de verwachting van analisten. Mogelijk zal Wessanen, dat op de beurs dit jaar nog profiteerde van het positieve sentiment bij de supermarktsector, de omzetdoelstellingen verhogen als ook het vierde kwartaal boven verwachting is.

CSM komt woensdag met resultaten. Het bedrijf maakte eerder bekend veel last te hebben van de gestegen grondstofprijzen. Al in oktober zei CSM dat het resultaat dit jaar daardoor met 8 miljoen negatief wordt beïnvloed. Het concern is bezig met een omvangrijke reorganisatie dat de synergie en efficiëntie moet verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.