Home

Achtergrond 178 x bekeken

Vleesvarkensmarkt wat zwakker

De prijzen voor de slachtvarkens hebben enigszins een pas op de plaats gemaakt. Deze week verhoogden de slachterijen met een cent, na enkele weken van flinke verhogingen. Er zijn in week 9 veel varkens geslacht. In week 10 is het aanbod kleiner. Dat vertaalt zich niet in het flink aantrekken van de varkensprijs. De slachterijen kunnen amper meer geld beuren voor het vlees. De middels werden voor twee cent per kilo meer verkocht en hammen voor onveranderde prijzen tot een plus van drie cent.
De Duiste Vereinigungspreis is vandaag verhoogd met twee cent. Ook Vion Duitsland deed twee cent bij de notering. Deze prijsverhoging wordt niet goedgemaakt in de vleesverkoop. Een krapper aanbod en dus meer vechten om het varken veroorzaakt de prijsverhoging.

Prognose:

Nederland volgt de Duitse prijsverhoging.

Of registreer je om te kunnen reageren.