Home

Achtergrond 8 reacties

Vleessector komt in actie tegen lage prijzen

Boeren hebben meer macht dan ze vaak denken.

Dat zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg. "Zowel aan de inkoopkant als aan de verkoopkant kunnen we macht uitoefenen om de prijzen te beïnvloeden. Als individu is het echter moeilijk om een verschil te maken"

Varkenshouders lijden al maanden verlies door de lage vleesprijzen. Belgische veehouders kozen deze week voor een gezamenlijke aanpak. Jonge boeren gingen de straat op om bij het slachthuis in Anderlecht te demonstreren. Met spandoeken lieten ze verwerkers, distributeurs en de overheid de ernst van de situatie zien.

De NVV zoekt vooralsnog naar andere oplossingen. "Aan- en verkoopverenigingen zijn bijvoorbeeld een manier om meer macht te creeëren." Zwanenburg sluit ook andere acties niet uit. "Als onze leden willen dat wij ook gaan actievoeren op straat doen we dat."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  waarom geen export van varkensvlees naar china,daar is de prijs hoog of is dat tactiek van de slachterijen

 • no-profile-image

  wvh

  Vion is toch van de boeren,het is allemaal boeren geld dat erin zit.De zlto zal er alles aan doen om te voorkomen dat boeren marktmacht krijgen.Dat noemen ze daar boerenbelangenbehartegen.

 • no-profile-image

  Jan

  Iedereen heeft het recht om rendement te maken, alleen de voerfabrieken maken torenhoge winsten. Daar valt voor ons nog genoeg te halen. Om te beginnen een betalingstermijn van een maand. Bij afname van 2000 ton/jaar toch een leuk rentevoordeel.

 • no-profile-image

  westfries

  FF VOOR DE DUIDELIJKHEID VION WAS VAN DE BOEREN DIE HEBBEN ER GEEN K.T MEER TEVERTELLEN
  EN DE SLACHTERIJEN VERDIENEN BIJNA NIKS OMDAT DIE AFGEKNEPEN WORDEN DOOR DE SUPERMARKTEN DIE OP HUN BEURT WEER MEKAAR KAPOT MAKEN OMDAT IEDERE BOER 10 KILO KARBONADES WILLEN VOOR EEN 1 EURO

 • no-profile-image

  roeltje

  de leden willen wel actie voeren alleen is een vakbond er dan om het voortouw te nemen. Om met spandoeken te zwaaien heb ik geen tijd. Het werk moet gebeuren en geen geld meer in kas om voldoende personeel te kunnen betalen

 • no-profile-image

  Michel

  Lekker makkelijk he, roeltje. Je contributie betalen en dan denken dat alles voor je geregeld wordt. Kom op sta zelf ook op en ga , samen met de vakbond, aan de actie !! Als jezelf niet de straat op wilt, dan is het probleem waarschijnlijk niet groot genoeg bij jou.

 • no-profile-image

  knorine

  Het wordt tijd voor hogere vleesprijzen, wij gaan bijna ten onder en de slachterijen, verwerkers en slagers zijn hun zakken aan het vullen ten koste van ons.
  Dus NVV kom op jullie zijn onze voormannen.

 • no-profile-image

  lekker

  Ger, dat kan en mag nog niet. De papieren he....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.