Home

Achtergrond 274 x bekeken 3 reacties

Vlees van schoolmenu's gehaald in VS

In verscheidene Amerikaanse staten hebben scholen vandaag rundvlees van het menu gehaald, nadat het Amerikaanse ministerie van Landbouw een bedrijf uit Californië opdracht had gegeven 65 miljoen kilogram rundergehakt terug te halen.

Het gaat om slachtbedrijf Westland/Hallmark Meat, dat onder meer vlees levert aan scholen die hun leerlingen een warme lunch voorzetten.

Westland/Hallmark Meat roept alle vleesproducten terug die sinds 1 februari 2006 zijn verspreid. Het meeste vlees is waarschijnlijk al geconsumeerd, zo meldde het ministerie van Landbouw.

De maatregel is genomen na het opduiken van een video-opname die op de bewuste slachterij in Californië was gemaakt. Op de video is te zien hoe medewerkers koeien die ziek zijn en niet op hun poten kunnen staan met vorkheftrucks naar de slachtmachines dwingen. Koeien die niet zelf kunnen lopen zijn mogelijk besmet met de zogenoemde 'gekkekoeienziekte', BSE. Besmetting kan bij de mens een fatale menselijke variant veroorzaken.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de kans dat er met BSE besmet vlees in de omloop is gekomen vrij klein. Dieren worden onderworpen aan meerdere controles om uit te sluiten dat zieke koeien in de voedselomloop terechtkomen, aldus het ministerie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Het geknoei met koeien is grenzenloos.
  Gelukkig kan een mens HEEL goed zonder vlees leven.

 • no-profile-image

  .

  Daarom moet men ook geen voedsel importeren. Nederlands voedsel is veel veiliger.

 • no-profile-image

  gj

  Leven zal nog wel gaan Doortje, maar goed nadenken wordt wel al moeilijker bij je.

Of registreer je om te kunnen reageren.