Home

Achtergrond

Vierde Cito-dag in de maak

Niet alle basisschoolleerlingen zijn na drie dagen verlost van de Cito-toets.

Kinderen van acht scholen in Delft doen vrijdag als pilot nog een sport- en bewegingstoets. Het is de bedoeling dat binnen een paar jaar alle basisschoolleerlingen deze toets doen. Dat heeft de Vereniging Sport en Gemeenten vandaag bekendgemaakt.

Tijdens 'de vierde Cito-dag' worden de lichamelijke vaardigheden van de leerlingen gemeten. "Het plezier dat kinderen aan sport beleven is uitgangspunt.'' Na drie dagen geestelijk zwoegen, worden de vierde dag lichamelijke oefeningen gedaan zoals balanceren op de evenwichtsbalk, hoog- en verspringen en onder water zwemmen.

Een sportfysioloog meet bij de kinderen de lengte, het gewicht, de BMI, inspanning en sprongkracht. Cito registreert die uitkomsten, aan het eind van de dag krijgen de leerlingen een persoonlijk certificaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.